Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή (Ούτε αυγή ούτε χρυσή)


ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ στους κακούς πολίτες (αν μπορούν να χαρακτηριστούν πολίτες οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής) για τις δολοφονίες και τις άλλες έκνομες ενέργειές τους. Αν και με μεγάλη καθυστέρηση, η πολιτική και κυρίως η δικαστική εξουσία έκαμαν επί τέλους το καθήκον τους.

Η δημοκρατία στη χώρα μας, κατοχυρώνει θεσμικά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο Κοινοβούλιο, ακόμα και στα μέλη αυτού του, όχι και τόσο πολιτικού, μορφώματος. Άλλο αν αυτοί το ερμηνεύουν ως ασυδοσία και δικαίωμα να δέρνουν, να δολοφονούν και να ποδοπατούν τους συνταγματικούς θεσμούς.

Με ανησυχεί όμως η θεαματοποίηση των συλλήψεων. Παρακολουθώντας τα τηλεοπτικά media όλη τη μέρα σήμερα, και τη γενική υστερία που τα συνοδεύει, άθελά μου έφερα στη μνήμη μου το Κολοσσαίο της Ρώμης . Κρίμα που, εν μέσω δεινής κρίσης, δεν έχουμε μεν "άρτον", έχουμε όμως "θέαμα".

Ανησυχώ γιατί, αυτή η τακτική ενέχει κάποιους κινδύνους.

  1. Αποσπά την προσοχή της πολιτείας, της κοινωνίας και των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που μας απειλούν και
  2. Δίνει βήμα στους νεοναζί, θύτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αθώων πολιτών, να εμφανίζονται ως "πολιτικά" θύματα.


Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, χρειάζεται, απ' όλους, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΥΝΕΣΗ. Ας αφήσουμε να λειτουργήσει η έννομη τάξη, χωρίς υπερβολές. Έχουμε κακή πείρα από το παρελθόν. Ας μην, προς Θεού, μπούμε σε νέες περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου